The Fysio Studio

Fysiotherapie & Fysio Fitness

The Fysio Studio

The Fysio Studio garandeert kwaliteit en deskundigheid, doordat onze specialisten behandelmethodes hanteren waarmee we direct inspelen op uiteenlopende klachten, zoals een (sport)blessure of de gevolgen van een operatie of stress.

Wij bieden verschillende behandelmethodes zoals: fysiotherapie, dry needling, manuele therapie, medical taping, fysio fitness en sportmassage.

Doordat wij jou als persoon centraal stellen, maken wij samen met jou een op maat gemaakt behandelplan. Hierbij worden jouw wensen en lichamelijke situatie en mogelijkheden in acht genomen.

Het doel van de behandelingen kan bijvoorbeeld zijn: Verbeterde functioneren van (deel)gebieden van het lichaam

Optimaal functioneren binnen de grenzen van een chronische aandoening Pijn verminderen, etc.

Revalidatie na Covid-19

The Fysio Studio biedt een behandeltraject voor mensen die na het doormaken van het coronavirus kampen met aanhoudende klachten zoals kortademigheid en benauwdheid.

Het coronavirus kan een grote impact hebben op jouw gezondheid.

Je kunt verminderde energie en conditie en afgenomen kracht ervaren of last hebben van jouw spieren en gewrichten.

Wanneer je het coronavirus hebt gehad kan het herstelproces lang duren.

Daarom is het van belang om na herstel van het virus snel te starten met revalidatie, zodat je jouw dagelijkse bezigheden weer op kunt pakken en de klachten verminderen.

Samen met een van onze fysiotherapeuten maken we een persoonlijk beweegprogramma, geheel afgestemd op jouw mogelijkheden en doelen.

Fysio Fitness

Ben je op zoek naar een fysiotherapeut die toegang heeft tot een grote hoeveelheid apparatuur en zodoende het juiste opbouwschema voor je kan creëren?
Dan ben je bij The Fitness Studio aan het goede adres. Onze brede kennis van de vele behandelvormen maakt dat wij je kunnen helpen fit te worden en fit te blijven. Samen gaan wij voor een gezonde en veilige manier van sporten.


Onze behandelruimte is onderdeel van The Fitness Studio.
In de fitnessruimte werken we aan jouw revalidatie of op maat opgemaakte sport schema’s. Dit kan één op één en in groepsverband.

Onder begeleiding van de fysiotherapeut werk je aan een persoonlijk trainingsprogramma dat op jouw conditie is afgestemd. Dit programma zal steeds aangepast worden om een zo goed mogelijk resultaat te bereiken. Hierdoor is Fysio Fitness een ideale vorm om op een sportieve, verantwoorde manier “fitter” te worden en voorkomt dat klachten terugkomen.

Doordat je in een kleine groep traint blijft de persoonlijke aandacht per individu gewaarborgd.

Plan hier jouw intake

Revalidatie

Heb je een operatie ondergaan aan bijvoorbeeld knie, heup, rug of schouder? Ben je geopereerd aan de gevolgen van artrose? Of moet je herstellen na een trauma als gevolg van een ongeval thuis, op het werk of door sport (botbreuken, enkel- of knieletsel, schouder- of elleboogklachten)?

The Fysio Studio biedt diverse revalidatie programma’s welke wij afstemmen op jouw persoonlijke situatie.

Tijdens het revalidatietraject werk je tijdens de trainingen aan balans, coördinatie, spierkracht en conditie. Deze oefeningen worden speciaal op jou afgestemd.

Onze revalidatieprogramma’s helpen je om zo snel mogelijk weer jouw dagelijkse bezigheden, werk of sport zo snel mogelijk op te pakken.

Prevalidatie

Weet je al dat je geopereerd gaat worden? Dan is het belangrijk zo fit mogelijk de operatie in te gaan.

 The Fysio Studio gelooft in het Better in Better out principe: hoe beter jouw conditie is wanneer je een operatie in gaat, des te beter verloopt jouw herstel.

Fit het ziekenhuis in, betekent ook weer fit het ziekenhuis uit!

Dry Needling

Dry Needling richt zich op het behandelen van lokale knooppunten in de spieren.

Met Dry Needling worden spierverhardingen (‘myofasciale triggerpoints’) ontspannen, door deze aan te prikken met een dunne acupunctuurnaald.

Een spierverharding is een hard aanvoelende plek (‘knoop’) in een spier, die naast een lokale drukpijn, ook vaak pijn op andere plaatsen in het lichaam kan veroorzaken.

Bij welke klachten?

– Uitstraling of tintelingen in arm/been, hoofdpijn, duizeligheid.
– Bewegingsbeperkingen in bijbehorende gewrichten
– Verminderde kracht bij aanspannen van de spier
– Pijnklachten en pijnontwijkend gedrag

Medical Taping

Medical taping is een bepaalde manier van tapen waarbij de (pijnlijke) spieren worden ondersteund in hun functie. Het elastische tape houdt, door een rek van 140%, de spieren en gewrichten optimaal in beweging. Door de speciale manier waarop de tape over de spieren en gewrichten wordt geplaatst, geeft de taping echter wel de nodige ondersteuning.

De tape mag meerdere dagen blijven zitten. Het knelt namelijk niet af, maar stimuleert de bloedsomloop. Bovendien kan medisch tapen ook worden ingezet om de lichaamshouding te corrigeren, bij de nabehandeling van RSI-klachten en om ontstekingen of vochtophopingen te reduceren.

Sportmassage

Een sportmassage is een massage welke gericht is op het stimuleren van de doorbloeding van de spieren. Met een sportmassage wordt ervoor gezorgd dat afvalstoffen in de spieren sneller worden afgevoerd. Hiermee wordt het herstel van het lichaam en de spieren bevorderd.

Plan hier jouw afspraak:

The Fysio Studio is geopend voor alle fysiotherapiebehandelingen en fysio fitness. Wij nemen alle noodzakelijke maatregelen van het RIVM in acht en handelen naar het KNGF goedgekeurd protocol.

Fysio Team

Marco Sluis

BIG 99923299604

Channah Brandsema

BIG 79919368604

Sebastiaan van Tour

BIG 89927078804

Instagram